Ushtrime për lehtësimin e dhembjeve të qafës

Tri sesione ushtrimesh brenda javësh mund të ulin rrezikun e dhembjes së qafës për 80%, thote Qendra për Studime e Danimarkës.

Ushtrimet që lehtësojnë dhembjet e qafës duke forcuar muskujt tuaj janë tri, dhe nuk janë të mundimshme. Për këto ushtrime keni nevojë për pesha rreth 3 kilogramëshe.

 

Ushtrimi #1

 

Rrini drejt, mbani shpinën dhe kokën tuaj drejt. Hapni këmbët në gjerësinë e shpatullave. Largoni krahët vetëm pakëz sa të mos preken për trupi. Mbani peshat fort dhe ngrsni vetëm shpatullat lart-poshtë.

 

Ushtrimi #2

 

Rrini në pozicionin e mëhershëm dhe mbani peshat drejt përpara. ngrizni duart lart poshtë si në fotografi.

 

Ushtrimi #3

 

Mbani pozicionin e parë. Përkulni trupin tuaj para dhe përgjatë përkuljes ngritni duart lart dhe mbani drejt me trupin. Mos harroni qafën ta mbani drejtë.

Këto ushtrime duhet t’i përsërisni tre herë në javë, nga 12 herë secilën.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.