MITET MË T’ZAKONSHME – dua ta dobësoj vetëm barkun

arberpeci

Heqja e yndyrës lokale

 “Nëse ju i bëni 1000 përsëritje në ditë ushtrime të barkut ju do të keni kockat si Modelet e revistave.” Kjo është një nga mitet më të popullarizuara në lidhje me Bodibildingun. E vetmja gjë që ju do të fitoni me këtë metodë është ndezja e muskujve ose ndonjë lëndim, pra trupi vetë zgjedh nga ku do të marrë yndyrën dhe ta transformoj atë në energji duke e shpenzuar gjatë ushtrimeve fizike. Muskujt e barkut krijohen në kuzhinë dhe jo në fitnes.

Yndyra kthehet në muskuj

Ky proces është krejtësisht i pamundur dhe kurrë asnjëherë asnjë qelizë dhjamore nuk do të konvertohet në fije muskulore. Ajo që është e rëndësishme është që yndyrën ta harxhoni me ushqim të duhur dhe stërvitje të rregullta e muskujt t’i zgjeroni dhe formësoni.

Nëse nuk ka përparim vetëm ushtroni më shumë

Këtu është e rëndësishme të thuhet se muskujt nuk rriten teksa ushtroni. Muskujt rriten gjatë pushimit në mes të trajnimeve. Më tutje, është e rëndësishme për të krijuar baraspeshim të duhur në mes të pushimit dhe stërvitjeve.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.