Disa ushtrime që iu ndihmojnë të dukeni më mirë

 1. Pompat
 • Vendosni duart tuaja drejtë dhe poshtë supeve.
 • Pozicioni këmbët drejtë.
 • Mbani një pozicion të drejtë; trupi juaj duhet të jetë në një vijë të drejtë nga pjesa e pasme e kokës deri te ijet tuaja.
 • Mbani qafën në mënyrë neutrale, duke e mbajtur atë drejtë me supet.
 • Sikurse pjesa e poshtme e shpinës, mbani bërrylat afër trupit.
 • Mos i lini mollaqet tuaja të rrinë lart.
 • Mos e anoni kokën.
 • Mos i lëni shpatullat në vijë të drejtë me veshin.
 • Zgjeroni distancën mes këmbëve për ta bërë më të lehtë.

 1. Gjysmë ura (Ngritja e vitheve)
 • Shtrihuni në shpinë.
 • Vendosni këmbët tuaja në dysheme, gishtërinjtë përpara dhe gjunjët e ngritur.
 • Tkurrni muskujt tuaj.
 • Peshoni mbi shputat tuaja dhe ngrini vithet lart.
 • Mos ndaloni tkurrjen e muskujve.
 • Ngrini ijet lart në pozitë neutral.

 

 1. Zgjatja si mermangë
 • Filloni nga pozicioni i pompave.
 • Silleni këmbën e djathtë afër dorës së djathtë.
 • Uluni me pjesën e sheshtë të këmbës.
 • Kthejeni këmbën në pozitën fillestare.
 • Përsëriteni të njëjtën gjë me anën e majtë.
 • Mbani një pozitë të drejtë e të fortë.
 • Mos i lëni supet të largohen shumë nga duart tuaja.

 1. Squats
 • Poziciononi veç e veç këmbët diku mes gjerësisë së ijeve dhe supeve.
 • Ktheni shputat tuaja në aq sa ju duhet të akomodoni fleksibilitetin përmes lëvizjes.
 • Mbani gjoksin tuaj të zgjatur.
 • Shikoni përpara dhe pak më lartë.
 • Sigurohuni që gjunjët tuaj lëvizin në të njëjtin drejtim të gjoksit.
 • Uluni e ngrihuni (suqats) sa më thellë që iu lejoni fleksibiliteti.
 • Mos i lëni gjunjët të lëvizin përpara gjoksit.
 • Mos i shtrëngoni gjunjët përbrenda.
 • Mos i ngrini thembrat tuaja.

 1. Zgjatuni anash
 • Mbani duart tuaja në gjoks.
 • Lëkundni peshën nëpërmjet mesi të shputës dhe thembrës.
 • Zgjatuni sa ma ultë që iu lejon fleksibiliteti.
 • Mos i lëni gjunjët të shkojnë përpara shputave.

 1. Qëndrimi në duar
 • Filloni nga një pozitë e drejtë.
 • Prekni lehtë supin e majtë me dorën e djathtë.
 • Ktheni duart në pozitën e drejtë.
 • Përseriteni me anën tjetër.
 • Mbani një pozitë të drejtë e të fort.
 • Mos lejoni peshën tuaj t’iu lëkundë nga ky ushtrim.

 

 1. Squats me kërcim
 • Bëni squats derisa kofshët tuaja janë në të njëjtin nivel me dyshemenë.
 • Mbani drejt gjoksin.
 • Mbledhni krahët tuaj drejt përpara kur të uleni, duke i kthyer pas shpinës duke kërcyer.
 • Kërceni sa më shumë që të mundeni.
 • Nxjerrni frymën sapo të kërceni.
 • Uluni butësisht.
 • Mos i lejoni gjunjët të lëvizin përpara shputave.
 • Lëkundni peshën tuaj në shputat tuaja kur t’i bëni squatsat.

 

 1. Zgjatuni nga kërcimi
 • Mbani gjurin tuaj përpara në 90 shkallë.
 • Zgjatuni aq sa ju lejon fleksibiliteti pa prekur gjuri në dysheme.
 • Mbani një drejtim vertikal.
 • Kërceni që të ndryshoni pozicionin e këmbës, shputa e përparme kthehet prapa, shputa e pasme kthehet para.
 • Kordinoni lëvizjen e krahut ashtu që pjesa e përparme e krahut rrjedh para derisa këmba e kundërt shkon prapa.
 • Uluni butësisht.
 • Mos e lejoni gjurin të prekë në dysheme.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.