Diagrami i indeksit të masës trupore

arberpeci

Indeksi i Masës Trupore (IMT) është  parametër që tregon nëse jeni në rrezik nga sëmundjet kardiovaskulare.

Vlerësimi i këtij parametri, bëhet lehtësisht me anë të diagramit më poshtë.

Shëndeti ynë është në rrezik në qoftë se parametri sipërpërmendur nuk është brenda normave.

Ushtrimet fizike dhe ushqimi i mirë janë pa dyshim rekomandimet kryesore për një jetë të shëndetshme.

Edhe nëse merreni me sport dhe konsumoni ushqim të shëndetshëm, sugjerohet të paktën një herë në gjashtë muaj deri në një vit, të bëni kontroll mjekësor.

Vlera normale e indeksit të masës trupore është ndërmjet 18.6 dhe 24.9.

Nëse indeksi i masës suaj trupore është jashtë intervalit të vlerave normale, duhet të merren patjetër masa parandaluese.

Vlerat nën normalen, do të thonë kequshqyerje, ndërsa vlerat mbi këtë interval, janë tregues i mbipeshës.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.