6 gjëra që duhet t’i dini për ekipet e futbollit të Italisë dhe Islandës

6 gjëra që duhet t'i dini për ekipet e futbollit të Italisë dhe Islandës

Kosova dhe Shqipëria sot kanë një lojë shumë të rëndësishme para vetes. Por para se të fillojmë t’i predikojmë rezultatet ja pak gjëra që duhet ditur rreth ekipit të Italisë dhe atij të Islandës. Njëri është ndër ekipet kryesore që e kanë shkruar historinë e Kupës së Botës në Futboll kurse tjetri ka marrë pjesë për herë të parë në kampionatin e kaluar.

 

  1. Italia e ka fituar Kupën e Botës 4 herë

Për herë të parë Italia e ka fituar Kupën e botës në vitin 1934 kundër Cekosllovakisë. Hera e dytë ka qenë katër vite më vonë kundër Hungarisë të cilën e ka mundur 4-2. Pas më se 40 vitesh Italia e ka fituar kupën e botës kundër Gjermanisë për të mos e fituar më deri në vitin 2006 kur e ka mundur Francën 5-3.

 

  1. Italia është ekipi i dytë me më shumë fitore të Kupës së Botës në futboll, pas Brazilit i cili ka 5 kupa

 

  1. Italia ka qenë gjashtë herë pjesë e finales së Kupës së Botës, 4 nga të cilat i ka fituar dhe 2 nga të cilat është mundur nga ekipi i Brazilit

 

  1. Italia e ka fituar kampionatin Europian vetëm njëherë, edhe atë në vitin 1968

 

  1. Islanda ka marrë pjesë në kampionatin botëror të vitit 2016 për herë të parë

 

  1. Ajo e ka mundur Anglinë në rundin e 16-të por ka humbur nga Franca

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.