5 ushtrime që jeni duke i bërë gabim

Shumica e njerëzve besojnë që secili ushtrim fizik shkakton humbje peshe, gjë që është e pavërtetë. Nëse dëshironi të humbisni peshë ju duhet të mos bëni më ushtrime të cilat rrisin muskujt tuaj dhe u bëjnë të dukeni më të mëdhenj vizualisht.

Janë disa ushtrime që ndoshta jeni duke i bërë gabim. Nëse është ashtu atëherë ndërroni mënyrën sesi po ushtroni. Ja disa shembuj:

 

  1. Zgjatjet anash

Kur t’i ushtroni muskujt anash mos mbani pesha. Kjo meqë peshat vetëmse do të ndihmojnë në fryerjen e muskujve të duarve.

 

  1. Squats

Mos bëni squats teksa bartni pesha mbi krahë meqë atëherë ushtrimet nuk do përqëndrohen në të pasmen tuaja por në këmbët tuaja në vend të kësaj.

 

  1. Ushtrimi i vitheve

Mos i ushtroni vithet ulur nës epo tentoni të humbisni peshë. Në vend të kësaj bëni ato në këmbë sikur në fotografi.

 

  1. Ushtrimet e shpinës

Ushtrimet për forcimin e shpinës janë shumë të rëndësishme për secilin, por nëse i praktikoni ato shpesh dhe me pesha të rënda ato mund ta zgjerojnë shpinën tuaj tejmase.

 

  1. Ulje-Ngritjet

Ulje-ngritjet (sklekat) nuk duhet bërë teksa mbështetni në pëllëmbë. Në vend të kësaj mbështetuni në bërryla. Kështu do parandaloni zgjerimin e duarve dhe shpatullave.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.