3 ushtrime për këmbë dhe prapanicë më të bukur

Të shkoni në gym nuk është zgjedhja e vetme për të formësuar trupin tuaj. Këtë mund ta bëni edhe në shtëpi, me pak mund dhe vullnet. Bright Side ka sjellë disa ushtrime që mund t’i bëni në shtëpi nëse dëshironi të këni këmbë dhe prapanicë më të bukur. Këto ushtrime duhet t’i bëni për 20 minuta në ditë.

  1. Ulje-ngritjet (squats)

Merrni frymë thellë dhe uluni poshtë thua se po uleni në një karrigë të padukshme. Uluni derisa prapanica juaj të jetë një pëllëmbë lart tokës. Mbani duart shtrirë para. Mbani shpinën drejt dhe këmbët fort përtokë.

  1. Përkulja përpara

Rrini drejt dhe merrni frymë thellë. Hapni këmbët në gjerësinë e shpatullave tuaja. Vendosni duar në bel. Përkuluni përpara pastaj prapë drejt. Përsëriteni disa herë.

 

  1. Qëndrimi në duar dhe këmbë dhe ngritja e këmbëve

Qëndroni në duar e këmbë dhe lëvizni në fillim këmbën e majtë, lart-poshtë e pastaj edhe tjetrën.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.