Tranhallva

Në një enë vlohet uji me sheqer, pasi të jetë tretur sheqeri shtohet shafrani dhe lëngu i trëndafilave.

Pasi të jetë formuar konsistencë e sirupit largohet nga zjarri. Në një tigan shkrihet gjalpa, shtohet dhe mielli tek gjalpa që të fitohet një formë paste.

Gradualisht shtohet sirupi tek pasta përzihen mirë derisa të jenë të njëtrajtshme dhe vendosen në enët me të cilat do të shërbehen.

Vendosen në frigorifer dhe shërbehen të ftohta.

Postuar nga
Shkurta
Postuar me
17/07/2017
1 gotë
sheqer
1/2 e gotës
ujë
1/4 e gotës
lëng trëndafilash
4-6
copa shafrani
1/2 e lugës
shafran pluhur
16 lugë
gjalpë
1 gotë
miell
Printo recetën

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.