Samun me pulë dhe brokolli

  1. Coptojeni mishin e zier të pulës. Coptojeni brokollin e ngrirë dhe lejoni të shkrihet.
  2. Ngroheni furrën në 230 gradë. Merrni  dy tepsi dhe spërkatni me vaj ulliri.
  3. Kullojeni pakëz brokollin që ta lëshojë ujin e fituar nga ngrirja.
  4. Merrni një enë dhe në të kombinni brokollin, pulën e coptuar, djathin mozarella dhe përzini. Shtoni kripë dhe piper për shije.
  5. Merrni brumin e picës dhe ndjanei në aq pjesë sa samuna dëshironi të fitoni. Sa më shumë që ta ndani brumin aq më të vegjël do jenë samunat.
  6. Shtrini topthat e fituar dhe ndajeni mbushjen me pule e brokollin në mënyrë të barabartë duke e ndarë mbi secilin.
  7. Palosni nga njëherë për të fituar një gjysmë-hëne. Prisni nga tri prerje mbi secilin samun dhe vendosni në tepsitë për pjekje.
  8. Lyeni samunët me të bardhën e vezës dhe pjekni rreth 15 minuta, apo derisa të marrin ngjyrë kafe të artë.

Postuar nga
Shkurta
Postuar me
12/06/2017
1 kg
brumë picash
450 gr
gjoks pule i zier
4 gota
djath mozarella i grirë
500 gr
brokolli i ngrirë.
vaj ulliri
kripë
piper
1
e bardhë veze
Printo recetën

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.