Salca Beshamel

Shkrihet gjalpa në një tigan të thellë, shtohet mielli më pas duke e përzier me kujdes për rreth 2 minuta duke mos e lënë të merr ngjyrë të kafët.

Shtohet qumështi i nxehtë dhe kripa me piper vazhdohet duke e përzier derisa të vlohet masa, më pas qëndron në zjarr duke e përzier edhe për rreth 2 minuta.

Përdoreni për patate në furrë, mish të bardhë, peshk, perime të pjekura, tost, pasta etj.

Postuar nga
Shkurta
Postuar me
06/10/2017
2 lugë gjelle
gjalpë
2 lugë gjelle
miell
1 e 1/4 e gotës
qumësht
kripë dhe piper
Printo recetën

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.