Reçel i dredhëzave

  1. Në një tenxhere vendosni dredhëzat dhe i shtoni 2 lugë ujë më pas i vendosni për tu përgatitur në temperaturë mesatare.
  2. Sapo të fillojë të vlojë, masni kohën për 10 minuta. Pas kësaj kohe e shtoni sheqerin dhe e përzieni. Sapo të fillojë të vlojë përsëri, uleni pak temperaturën dhe filloni të masni përsëri kohën për 25 minuta.
  3. Përzieni rrallë dhe me kujdes dhe largoni shkumën e formuar me ndonjë lugë. Në minutën e 23-të shtoni lëngun e limonit.
  4. Pasi të mbarojë, ndaleni zjarrin dhe reçelin hidheni në kavanoza xhami. Mbylleni me kapak dhe futeni në frigorifer për tu ftohur. Ruajeni aty.

Postuar nga
Admin
Postuar me
17/03/2017
910 gr
Dredhëza të vogla
910 gr
Sheqer
½
Lëngu i limonit
2
Lugë gjelle ujë
Printo recetën

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.