Raffaello

  1. Marim një tenxhere të thellë dhe derdhim qumështin mbi të. E vëmë mbi zjarr që të zihet.
  2. Në një enë përziejmë se bashku niseshten dhe sheqerin. Kur qumështi të ketë vuar shtojmë sheqerin me niseshte në të gradualisht dhe e përziejmë.
  3. Shtojmë edhe margarinën dhe ulim temperaturën konsiderueshëm.
  4. Që masa të jetë sa më homogjene e përziejmë me tel dore.
  5. Shtojmë 100 gram kokos dhe sheqer vanillin. Vazhdojmë me përzierjen.
  6. E lëmë masën të ftohet.
  7. Marrim një enë te rrafshët dhe derdhim 100 gr kokos të mbetur në të.
  8. Me lugë marrim nga masa e përgatitur dhe rreth secilës lajthi apo gjysmë arre formojmë toptha të cilët pastaj i rrotullojmë mbi kokos.
  9. I vendosim në letra të vogla rafaellosh dhe i lëmë të ftohen.
Postuar nga
Shkurta
Postuar me
05/07/2017
5 dcl
qumësht
150 gr
sheqer
50 gr
nisheste
125 gr
margarinë
200 gr
kokos
1
sheqer vanille
Lajthi apo arra sipas numrit të rafaellove
Printo recetën

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.