Pica me bukë franceze

  1. Së pari ngroheni furrën në temperaturë 190 gradë C pastaj prisni bukët në gjysmë horizontalisht dhe vendosni në një fletë të madhe për pjekje.
  2. Përmbi gjysmat e bukëve hidheni salcën për picë dhe më pas hidhni një sasi të djathit mocarella dhe atij parmezan. Shtoni çfarëdo që dëshironi mbi djath.
  3. Sapo të mblidhen përbërësit, vendosni në furrë dhe pjekni për 8-10 minuta.
  4. Lëvizeni temperaturën deri në 220 gradë C dhe vendoseni në rendin më të lartë derisa djathi të fillojë të gurgullojë dhe paksa të theket.
  5. Pasi ta largoni nga furra shërbejeni menjëherë! Mund ta prisni picën në gjysma ashtu që të formohen mini pica nga buka franceze për të gjithë.

Postuar nga
Admin
Postuar me
05/04/2017
6
Bukë të gjata
Salcë për picë
1 kg
Djath i thërrmuar mocarella
Djath i thërrmuar parmezan për shije
Përbërës të përmbishëm sipas dëshire
Printo recetën

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.