Patate të pjekura të mbushura (në katër mënyra)

  1. Së pari ngroheni furrën në temperaturë 190 gradë C pastaj pastroni patatet dhe mbuloni me folie. Pjekni për 1 orë derisa të zbuten. Prisni një X të madh në patate dhe bëni një hapje. Mbusheni me njërën nga mbushjet e mëposhtme..
  2. Mbushja 1: Hidhni në një tigan salcën dhe proshutën, më pas përzieni. Përgatiteni në temperaturë mesatare derisa masa të nxehet. Pastaj me një lugë hidheni masën në patate.
  3. Mbushja 2: Fërgoni në një tigan brokolli dhe kremë kuzhine, përgatiteni në temperaturë mesatare. Pastaj me një lugë hidheni në pataten e hapur.
  4. Mbushja 3: Hidhni 2 lugë të salcës guacamole në secilën patate. Përmbi hidhni kremë të trashë kuzhine.
  5. Mbushja 4: Përzieni bizelet dhe djathin së bashku në një tigan mesatar dhe ngroheni në temperaturë mesatare. Përgatiteni derisa djathi të shkrihet pastaj me një lugë mbusheni pataten.
Postuar nga
Shkurta
Postuar me
23/05/2017
4
patate të mëdha
1 kuti
salcë domatesh
1 gotë
copa të gatuara proshute
1 pako
brokolli e copëtuar e ngrirë
½ gotë
kremë kuzhine
¼ gotë
salcë guacamole
1 gotë
djath i thërrmuar
1
kanaçe me bizele
Printo recetën

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.