Domate turshi

Përgatitet më parë lëngu dhe lihet të ftohet.

Domatet merren jeshile ose të verdha. Në fundin e enës vihen gjethe dushku, kopër ose selino dhe domatet vihen të ngjeshura njëra pranë tjetrës.

Në çdo 4-5 rreshta hidhet kopër ose selino, vihet peshë, hidhet shëllira, lidhet sipër me napë dhe vihet në vend të freskët. Herë pas here tundet ena që të ulen domatet.

Turshia është gati pas 25-30 ditësh.

Tags:domateturshi
Postuar nga
Shkurta
Postuar me
19/09/2017
10 kg
domate
2 filxhanë
çaji kripë
5 litra
ujë
disa fije kopër
uthull mund t'i hidhet ose jo sipas dëshirës
Printo recetën

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.