Dietë dy-javore

Dietë dy javore nga instituti gjerman i ushqimit

Nëqoftëse kjo dietë do të ndiqet në mënyrë rigoroze për 14 ditë, ju do të humbisni 9 kg. Kjo dietë ndikon në metabolizmin tuaj dhe si pasojë ju nuk do t’a merrni përsëri peshën e humbur për tre vitet e ardhshme. Nëqoftëse në dietë janë disa ushqime që nuk i hani, ju kërkojmë ndjesë, por duhet t’i hani sepse nuk lejohet t’i shmangesh asnjë produkti të mëposhtëm. Ju mund të pini sa të doni kafe të zezë pa sheqer, ujë. Mbani mend se `sallata jeshile` nënkupton edhe perimet që klasifikohen jeshile.

DITA E PARË:

MENGJESI: Kafe e zezë pa sheqer, ose qumësht.

DREKA: Dy vezë të ziera dhe spinaq pa kripë.

DARKA: Nje biftek i madh zgare, ose 3 të vegjël, sallatë jeshile dhe çdo lloj fruti.

DITA E DYTË:

MËNGJESI: Kafe e zezë pa sheqer, ose qumësht dhe një fetë të hollë buke të thekur.

DREKA: Një biftek mesatar zgare, sallatë dhe çdo lloj fruti.

DARKA: Mish të bardhë (pule) në sasi të kufizuar.

DITA E TRETË:

MËNGJESI: Kafe e zezë pa sheqer, ose qumësht dhe një fetë të hollë buke të thekur.

DREKA: Dy vezë të ziera, sallatë dhe domate të freskta

DARKA: Mish i bardh dhe sallatë.

DITA E KATËRT:

MËNGJESI: Kafe e zezë pa sheqer, ose qumësht dhe një fetë të hollë buke të thekur.

DREKA: Një vezë e zier, karrota, djath i njomë.

DARKA: Fruta të freskta dhe kos natyral

DITA E PESTË:

MËNGJESI: Karrota të grira me limon dhe kafe e zezë.

DREKA: Peshk me avull dhe domate të freskta

DARKA: Një biftek i madh zgare dhe sallatë jeshile

DITA E GJASHTË:

MËNGJESI: Kafe e zezë pa sheqer, ose qumësht dhe një fetë të hollë buke të thekur.

DREKA: Gjysëm pule të pjekur në zgarë

DARKA: Dy vezë te ziera dhe karrota të grira

DITA E SHTATË:

MËNGJESI: Çaj me limon pa sheqer, ose qumësht

DREKA: Një biftek zgare dhe fruta të freskta

DARKA: Çfarë të doni

Dita e 8 deri e 14-të ,fillon duke përsëritur përsëri 7 ditët e para të dietës, e pas këtyre dy javëve mund të filloni të hani normalisht por sigurisht duke u përmbajtur dhe ushqyer me zarzavate e fruta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.