6 lloje maskash nga veza për lëkurë të shëndetshme

Shumica prej nesh jemi të vetëdijshëm se si vepron veza si një mrekulli për flokët, gjithashtu ajo mund të veprojë mrekullueshëm në përmisimin e tonit të lëkurës, si dhe në minizimin e rrudhave.

Këtu janë 6 lloje maskash nga veza dhe janë plotësisht natyrale. Provoni dhe shihni rezultatet tek vetja.

 

  1. Maskë me vezë për fytyrë: Receta me të bardhët e vezës

Merreni të bardhët e vezës dhe aplikojeni atë direkt në fytyrë, duke e shtrirë me një copë pambuku. Lëre të thahet për 10-15 minuta dhe lajeni me ujë të ngrohtë. Kjo ndihmon në qarkullimin e gjakut dhe forcon lëkurën.

 

  1. Receta me të verdhët e vezës për lëkurë të thatë.

Merreni të verdhët e vezës dhe përzijeni me një lugë qaji mjaltë. Përzijeni mirë dhe aplikojeni në fytyrë të pastër. Mbani atë për 10-15 minuta dhe pastaj pastrojeni fytyrën me ujë. Kjo është shumë e dobishme pasi ofron lagështi në lëkurën e thatë.

 

  1. Receta me të bardhët e vezës për puqrra në fytyrë

Merrni të bardhët e vezës dhe përzijeni mirë me dheun e tokës. Përzijeni derisa të fitoni një masë të barabartë. Aplikojeni këtë në fytyrë dhe lëjeni të thahet për 15-20 minuta.

 

  1. Receta me karrota, qumësht dhe të bardhët e vezës

Merreni të bardhët e vezës, një karrotë të vogël dhe disa qumësht. Preni karrotën imët dhe përzijeni mirë atë me të bardhët e vezës dhe qumështin. Aplikojeni atë dhe lejeni të thahet për 15-20 minuta. Kjo është një maskë shumë e dobishme kundër plakjes për të gjitha llojet e lëkurës.

 

  1. Receta me miell misri dhe limon për lëkurë me vaj

Merrni pak miell misri dhe përzijeni mirë me të bardhët e vezës dhe shtoni disa pika limoni në të. Aplikojeni atë dhe lëreni për 20 minuta, pastaj lani fytyrën me ujë.

 

  1. Receta për linja të bukura dhe rrudha

Aplikoni të bardhët e vezës dhe lëreni të thahet. Shpërlani pas 10 minutave, duke e lyer pjesën nën sy me krem apo xhel. Duke e përsëritur këtë rregullisht mund të tregojë përmisim të madh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.