4 mënyra natyrale për zbardhimin e dhëmbëve – shumë efikase

Mënyra më e thjeshtë për zbardhimin e dhëmbëve është përmes sodës së bukës. Mund të merrni një lugë të vogël sode dhe ta përzieni me pak kripë dhe pak uthull dhe me këtë ti lani dhëmbët. Këtë veprim mund ta përsërisni një herë në jave, dhe në fund do të keni dhëmbë të bardhë dhe të shëndoshë.

Poashtu një mënyrë tjetër është ajo përmes sodës dhe limonit, ku në një enë hidhni një çerek e filxhanit me sodë bikarbonadi dhe lëngune gjysmës së limonit. Kjo përzierje duhet të qëndrojë pë rreth tre minuta, pastaj lani me dhëmbët e paste dhe këtë gjë bëjeni një herë në javë.

Mënyra tjetër është përmes dredhëzave. Nëse dëshironi ti zbardhni dhëmbët pa mund fare bile edhe ta shijoni këtë gjë, përdorni dredhëzat. Fërkojeni ato për dhëmbët, lani me pastë në mënyrë që sheqeri mos të dëmtojë dhëmbët tuaj.

Gjithashtu përmes uthullës së mollës mund të bëni zbardhimin e dhëmbëve përshkak se uthulla eliminon njollat dhe mbyt bakteriet e dëmshme. Në një gotë me ujë hidhni një lugë të vogël uthulle, shpërlajeni gojën, dhe pastaj lani dhëmbët me pastë,këtë gjë mund ta bëni çdo ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.