11 mënyra të lehta për të djegur kalori

Përveq palestrës ka edhe mënyra të tjera për të djegur kalori.  Nëse ju jeni jashtë gati gjatë gjithë ditës, je jeni duke djegur kalori më shumë se sa ju ndoshta e kuptoni.

Këtu janë 10 mënyra të thjeshta për të djegur kalori , të cilën ju mund ta bëni në jetën tuaj të përditshme.

 

 1. Merreni shkallët normal në vend të ashensorit. Shpenzimi i vetëm pesë minutave në ditë ecje në këmbë nëpër shkallë ndihmon të digjen 227 kalori në javë.
 2. Pastrimi i pluhrave fuqishëm 20 minuta në ditë në shtëpi ndihmon në djegëjen e 100 kalorive sipas dietalogeve
 3. Qëndroni krenar: Ja disa lajme të mira për njerëz të cilët qëndrojnë gjatë gjithë ditës qëndrojnë në këmbë. Ju djegni 50-60 kalori çdo orë duke ndenjur ulur me miqtë tuaj
 4. Vallëzimi: vallëzimi në shtëpinë tuaj derisa rrini kot për 20 minuta në ditë mund të ndihmojë në humbjen e kalorive. Vallëzimi oriental njihet si mënyrë shumë e mirë për të humbur në peshë.
 5. Ecni kur jeni duke punuar: Ecja është një nga mënyrat më të lehta dhe më të thjeshta për ti praktikuar në ditën tuaj.
 6. Lani vet makinën tuaj: Duke larë makinën tuaj vet, jo vetëm që do të kurseni por edhe do të djegni rreth 105 kalori për më shumë se 30 minuta.
 7. Qoni në park fëmijët tuaj: Merrni fëmijët tuaj dhe bashkë me ta shkoni në park, dhe argëtohuni së bashku me ta. Duke vrapuar pas fëmijëve tuaj djeg rreth 180 kalori në 30 minuta.
 8. Ecni përgjatë reklamave: Ngrihu gjatë reklamave televizive deri sa të fillojë emisioni juaj. Ju do të djegni rreth 113 kalori nga lëvizjet e juaja nëse emisioni juaj zgjatë 1 orë.
 9. Merrni bicikletën: Nëse ju duhet të shkoni në dyqane apo lokale merreni bicikletën tuaj. Për 10 minuta udhëtim me bicikletë vajtje dhe ardhje, tri herë në javë djeg rreth 408 kalori.
 10. Mirëmbajtja e kopshtit: Puna juaj në kopsht djeg një sasi të konsiderueshme të kalorive. Nga kositja në kopshtin tuaj për 25 minuta ju do të digjni rreth 187 kalori.
 11. Të gjitha të dhënat (duke përfshirë kaloritë e djegura dhe kohëzgjatjen e veprimtarisë ) janë llogaritur në bazë të peshës së personit të 68kg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.