Konsumi i peshkut gjatë shtatzanisë ndikon në intelegjencën e fëmijës

Gratë që duan të kenë fëmijë të zgjuar duhet të hanë shpesh peshk gjatë shtatzanisë së tyre, theksojnë studjuesit e Universitetit në Karolinën e Veriut.

Në një studim që këta studiues kanë përpiluar, ata vërtetuan se fëmijët e lindur nga nënat që hanin peshk gjatë kohës së shtatzanisë kanë më shumë aftësi perceptuese, janë më të komunikueshëm dhe thonë më tepër fjalë që në moshën 15 muajshe, sesa fëmijët e grave që nuk hanin peshk gjatë periudhës së shtatzanisë.

Po megjithatë nuk duhet tepruar. Ngrënja e peshkut më tepër sesa katër herë në javë mund të jetë e dëmshme për shkak të sasisë së merkurit që mishi i pehskut

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.