Arsyet pse duhet t’i jepni foshnjës suaj të hajë hudhër

Vërtetë që foshnja juaj mund të mbajë erë pasi që të hajë një ushqim me hudër dhe juve mund tu vijë pak zor ta puthni shumë si më parë, por të mirat e hudrës janë të pazëvëndësushme.

Nëse keni frikë se foshnja juaj mund të mos e pëlqejë hudhrën, mos u bëni merak për atë punë. Foshnjat e pëlqejnë hudhrën edhe para se të fillojnë t’i pëlqejnë ushqimet tjera të ngurta, studimet tregojnë.

Koha ëm e përshtatshme për ti dhënë fëmijës hudhër është nga 6 deri në 8 muaj. Nëse pas ngrënjes së hudhrës fëmija juaj përjeton djersitje, vjellje apo barkqitje atëherë vizitoni pediatrin.

Ju mund të keni dilema rreth sasisë së hudhrës që duhet dhënë foshnjës brenda jë thelb brenda ditës është i majftueshëm. Mos i jepni ta hajë të pagatuar apo të gjallë. Në vend të kësaj shtypeni në blender apo zieni dhe shtypeni me pirun, pastaj përzijeni me ushqimin e foshnjës suaj.

 

Të mirat e hudhrës për foshnjat:

  1. Hudhra parandalon gripin sezonal
  2. Parandalon infeksionet
  3. Vret krimbat e dëmshëm intestinal
  4. E ndihmon foshnjën tuaj të ketë zemër më të shëndetshme
  5. Ndihmon në parandalimin e kancerit
  6. Forcon sistemin

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.