Vetitë mbresëlënëse të karrotave

Bima përbëhet nga rrënjët e karrotës, që kultivohet gjerësisht në vendin tonë. Rrënjët e freskëta të karrotës së kultivuar, në sajë të pektinave që përmbajnë përdoren si kuruese të shumë sëmundjeve dhe simptomave të shfaqura në organizmin e njeriut.

 

VETITË:

 • Ndihmojnë në ndalimin e heqjes së barkut tek fëmijët
 • Është burim i vlefshëm i vitaminave C, B1 e B2 dhe
 • Burim i vitaminës A
 • Ka një vlerë të madhe ushqyese.
 • Në diarretë e fëmijëve
 • Në sëmundje të mëlçisë
 • Tëmthit
 • Në acarime dhe infeksione të zorrëve
 • Për qetësimin e kruajtjeve
 • Për mbylljen e plagëve
 • Zhdukjen e puçrrave
 • Mjekimin e djegieve
 • Forcojë imunitetin
 • Përmirësojnë shikimin
 • Të shëndetshme për shëndetin oral

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.