Rrushi

Rrushi nuk përdoret vetëm për bërjen e verës. Ai poashtu njihet si Kortizon natyror, dhe është i njohur për shkak të përmbajtjes të disa substancave natyrore të cilat kanë aftësinë të stimulojnë të njëjtat efekte si medikamentet, duke mos sjellur pasoja negative në organizëm.

Por a e keni ditur se kortizoni nuk duhet përdorur në rastet kur i sëmuri është me diabet, pasiky i fundit stimulon rritjen e glicemisë në gjak.

Por edhe për këtë aspekt ekziston një zgjidhje shumë e lehtë, krejt kjo duke u mbështetur në trajtimet homeopatike apo mjekësinë tradicionale.

Një nga aplikimet natyrale dhe të dobishme, të cilat përfaqësojnë një alternativë si një kortizon natyral, këtë e efekt e gjejmë tek rrushi.

Bëhet fjalë për një frut anti-inflamator natyral, vlerat e të cilit janë me të vërtet shumë efektive dhe që arrijnë të stimulojnë gjëndrat sureale, për lirimin e hormoneve të rëndësishme të cilat luftojnë inflamacionet.

Në rastet kur kemi problem me gojën, rinitet, ose alergjitë, përdorimi i rrushit paraqet një zgjidhje të problemit, pasi ekzistojnë edhe studime të cilat vërtetojnë efektin e rrushit kundër infeksioneve në organizëm.

Duke përdorur si zgjidhje rrushin në vend të kortizonëve medicinale ju mund të bëni një zëvëndësim të efektshëm pasi ky kortizon natyral nuk shkakton efekte negative në organizëm siç janë: shtimi në peshë, fryrje të barkut, hipertension, probleme gastrike, irritim të lëkurës, dermatite, rritje e rezikut të diabetit apo mosbalancë të sheqerit në

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.