Molla – parandalues natyral i diabetit

Vitaminat, mineralet dhe fibrat jane vetëm disa nga elementet e shëndetshme që përmban molla.

Disa komponentë të cilat i përmban ky frut stimulojnë prodhimin e lëngut biliar dhe ndihmojnë melçinë në largimin e toksinave.

Poashtu molla për shkak të përmbajtjes së një kompleksi vitaminash, sipas studimeve të fundit të një grupi të shkencëtarëve italianë u vie në ndihmesë edhe personave që vuajnë nga diabeti, pasi enzimat që përthithen nga zorra e trashë ndikojnë në stabilizimin e sheqerit në gjak.

Për të pasur një efekt sa më dobiprurës në këtë aspekt, preferohet të konsumohen tre deri në katër mollë në ditë.

Molla poashtu ka edhe të mria të tjera të shumta në shendetitn tonë:

  1. Ndihmon në parandalimin e sëmundjes së alzheimerit
  2. Ju ndihmon të keni dhëmbë më të bardhë
  3. Ndihmon në parandalimin e kancerit
  4. Zvogëlon nivelin e kolesterolit
  5. Parandalon hemorroidet
  6. Ndihmon ta mbani peshën nën kontrollë
  7. Përshpejton sistemin imunitar
  8. Ndihmon të keni një zemër më të

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.