Koriandri

Bima përbëhet nga frytet e thara të bimës së koriandrit, e cila kultivohet në vendin tonë. Frytet përmbajnë kryesisht esencë të pasur me linalol, përbërës i cili ndihmon në rritjen e sistemit imun, këshillohet për një sërë sëmundjesh.

 

VETITË:

 • Ka veti antibiotike
 • Kufizon rritjen e baktereve
 • Nxit funksionimin e stomakut dhe të zorrëve
 • Nxit sekretimin e stomakut
 • Ndihmon në nxjerrjen e gëlbazës
 • Largon gazrat nga zorrët
 • Përmirëson funksionin e stomakut
 • Përdoret si aromatizues në rastet e fryrjes së barkut
 • Përdoret në rastet e çrregullimeve të stomakut
 • Në rastet e mungesës së oreksit
 • Këshillohet në sëmundjet e rrugëve të frymëmarrjes
 • Ul shtypjen e gjakut
 • Lehtëson tretjen
 • Lufton helmimin nga ushqimet
 • Ndihmon në rastet e infektimit të traktit urinar
 • Rregullon ciklin mentrual
 • Parandalon inflamacionet neurologjike

 

Një lugë e madhe me koriandër përmban:

 • 15 kalori
 • 2.8 gr karbohidrate
 • 0.6  gr proteina
 • 0.9 gr yndyrëra
 • 2.1 gr fibra
 • 0.8 miligram hekur
 • 16 miligram magnez
 • 35 miligram kalcium
 • 20 miligrams fosfor
 • 1 miligram vitamin C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.