Kanella dhe të mirat e saj

Kanella është një nga aromat dhe erëzat më të vjetra të njohura në botë, e cila njihej për ndihmën që jepte te burrat që kishin probleme me stomakun, vetëm nëse përzihej me sheqer.

Kanella ndihmon në kontrollimin e nivelit të sheqerit në gjak, nivelet e larta të të cilit përbëjnë rrezik për shfaqjen e sëmundjeve të zemrës.

Sipas studimeve, u zbulua se nëse të sëmurët me diabet tipi-2 konsumojnë kanellë për 6 javë, jo vetëm ulin nivelin e sheqerit në gjak, por edhe LDL, kolesterolin e keq.

 • Ndihmon meshkujt për problemet me stomakun
 • Ndihmon në kontrollimin e nivelit të sheqerit në gjak
 • Ndihmon në sëmundjet e zemrës
 • Të sëmurët me diabet duhet të konsumojnë kanellë për 6 javë
 • Ul nivelin e sheqerit në gjak dhe kolesterolin e keq
 • Ul rrezikun nga kanceri
 • Lufton viruset dhe infeksionet
 • Mbron shëndetin tuaj dentar
 • Ndihmon që të keni një lëkurë më të shëndetshme
 • Ndihmon në luftën kundër alergjive
 • Mund të përdoret si konservues natyral i ushqimit

 

 

Një lugë e madhe e mbushur me kanellë të bluar përmban:

 • 19 kalori
 • 0 gr yndyrëra, sheqer apo proteina
 • 4 gr fibra
 • 68% magnez
 • 8% kalcium
 • 4% hekur
 • 3% vitaminë C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.