11 fakte për të mirat e hurmave

Hurma është një frut shumë i pasur me vitamina dhe minerale. Hurma është shumë e shëndetshme për trupin e njeriun dhe është ushqim kyç në shumë vende të Lindjes së Mesme.

Ato kanë shumë ushqyes dhe janë të shëndetshme për flokë e lëkurë dhe aspekte të tjera shëndetësore. Ato poashtu përmirësojnë shikimin. Hurmat nuk kanë efekte anësore dhe konsumimi i tyre është një e mirë që do ia bënit vetes.

Ja disa nga arsyet pse hurmat janë shumë të rëndësishme për konsumim:

 

 • Nuk kanë kolesterol apo yndyrëra të tepërta
 • Kanë shumë proteina kyçe për funksionimin e trupit. Janë një burim i pasur me ushqyes që ndërtojnë muskujt.
 • Përmbajnë shumë vitamina si B1, B2, B3 dhe B5 por poashtu edhe A1 dhe C. Duke konsumuar hurma ju konsumoni shumicën e vitaminave për të cilat trupi juaj ka nevojë.
 • Ato e rrisin energjinë e trupit.
 • Janë shumë të pasura me potasium dhe kanë tejet pak sodium, kombinim i cili është shumë i mirë për shëndetin e sistemit nervor.
 • Hurmat poashtu përmbajnë shumë hekur ndaj ata që kanë probleme me mungesë hekuri duhet gjithsesi të konsumojnë hurma në baza ditore.
 • Hurmat janë shumë të mira për ata që tentojnë të fitojnë peshë dhe poashtu për intoksinim të trupit pas konsumimit të tepërt të alkoolit.
 • Hurmat ndihmojnë në shërimin e kancerit abdominal.
 • Janë shumë të pasura me fibra dhe e forcojnë stomakun dhe zorrët.
 • Hurmat poashtu ndihmojnë të keni dhëmbë më të mirë dhe eshtra më të fortë. Sasia e konsumimit që hurmat përmbajnë ndihmojnë në absorbimin e kalciumit.
 • Meqë përbëjnë vitaminë C dhe vitaminë P ato kontribuojnë në elasticitetin e lëkurës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.