10 ushqimet më të pasura me potasium

Potasiumi është një mineral shumë me rëndësi në trupin e njeriut, ndonëse për të flitet më pak sesa për hekurin dhe kalziumin. Potasiumi ka rëndësi jetike për funksionimin e disa organeve si zemra, veshkët, truri dhe indet muskulore.

Ky  mineral ndihmon në rregullimin e shtypjes së gjakut, dhe ndihmon në funksionimin e zemrës dhe sistemit nervor.  Përmirëson gjumin, funksionin mendor dhe rregullon nivelin e lëngjeve trupore.

Nëse konsumoni më pak postasium sesa që rekomandohet, atëherë do të vuani nga mungesa e potasiumit e njohur si hypokalemia.

Mungesa e potasiumit mund të shkaktojë disa simptoma si plogështia, pagjumësia, dobësimi i muskujve, rrahjet e parregullta të zemrës, probleme me tretjen etj.

Për të pasur potasium të mjaftueshëm në trup duhet të konsumoni ushqime që përmbajnë këtë mineral në sasi të lartë.

 

Bananja

 

Avokadot

 

Spinaqi

 

Patatet e ëmbla

 

Fasulet

 

Patatet e pjekura

 

Kajsitë e thara

 

Vidimi

 

Kërpudhat e bardha

 

Domatet e thara në diell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.