Si të ndalim lemzën?!!!

Lemza, nganjëherë, ia qëllon të na kapë mu në momentet më të papërshtatshme. Teksa jemi duke biseduar me njerëz të rëndësishëm, në mbledhje pune, apo edhe situata të tjera. Por jorehatisë që shkakton, është edhe shumë e padurueshme. Ajo shkaktohet nga shtrëngimi i diafragmës, respektivisht nga ngacmimi nervit frenik.

Mund të shkaktohet për shkak se keni ngrënë shumë shpejtë, keni konsumuar lëngje të ftohta dhe ushqime të djegësta apo edhe si pasojë e shqetësimit apo stresit.

Lemza nuk është e rrezikshme mirëpo nëse zgjats disa ors atëherë duhet të vizitoni mjekun.

Kur ju paraqitet lemza, provoni disa nga metodat tradicionale për ta ndalur atë. Këto janë konsumimi i ujit, i sheqerit, mendoni në diçka tjetër dhe mos mendoni në lemzën.

Ekspertet propozojnë të provoni të merrni frymë shpejte dhe në këtë mënyre do të relaksohet diafragma.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.