Frutat që dëmtojnë dhëmbët

Tanimë të gjithë e dinë që kariesi i dhëmbëve shkaktohet në shumicën e rasteve nga ushqimet e ëmbla dhe të athëta. Ato bëjmë të mundur shkatërrimin e të gjitha qelizave të thella të dhëmbëve dhe dhëmballëve.

Pikërisht për këtë mjekët kanë grupuar një sërë frutash që nuk duhet të konsumohen shumë shpesh, pasi dëmtojnë dhëmbët.

Të tilla janë:

  • bananet
  • hurmat e Arabisë
  • ananasi
  • patatja
  • bizelet
  • mollët e ëmbla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.